Besin Değerleri (100 gr.)

Kolesterol 0
Kalori 354 cal.
Protein 11,5 gr.
Yağ 2,2 gr.
Karbonhidrat 69,3 gr.
Kalsiyum 36 mg.
Demir 3,1 mg.
VitaminB1 0,57 mg.
VitaminB2 0,12 mg.
Niasin 4,3 mg.

Faydaları

Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.

Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.

Çeşitleri

Aşurelik Buğday, Yemlik Buğday, Kırık Buğday

1203/2 Sk. No: 3/B Gıda Çarşısı
Yenişehir/İZMİR
1203/2 Sk. No: 7 Gıda Çarşısı
Yenişehir/İZMİR